WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

HET IS TIJD VOOR DE RIJKEN OM TE HUILEN

HET IS TIJD VOOR DE RIJKEN OM TE HUILEN
Column: Sieberen Voordewind

Wie eerlijk is en de ogen geopend heeft, zal zien dat er in de wereld vele wel- en niet christenen het financieel goed hebben en nog meer mensen moeite hebben om maandelijks rond te komen of helemaal niets hebben om van te leven. Ja, er is een enorme kloof tussen rijken, mensen die maandelijks met moeite financieel kunnen rondkomen en armen.

Sprekers die succes, voorspoed, rijkdom en welvaart verkondigen, proberen mensen te overtuigen dat iedereen via de weg van positief denken en geloven en het zoeken naar rijkdom daadwerkelijk rijk kunnen worden. Zij stimuleren goedgelovigen om schatten op aarde te verzamelen, terwijl Jezus Christus eens gezegd heeft: "Verzamelt u geen schatten op aarde, waar mot en roest ze ontoonbaar maakt en waar dieven inbreken en stelen" (Mattheüs 6:19, NBG51). Helaas zijn er vele rijken die met de Bijbel in de hand hun geweten proberen te sussen en zich beroepen op bepaalde Bijbelteksten, zoals Job 42:10-12, zonder dat zij hetzelfde als Job hebben meegemaakt (Job 1:1-2:13). De rijken hebben op "aarde veel plezier gehad" en ze hebben "in grote weelde geleefd" en zichzelf "vetgemest, zoals een dier wordt vetgemest voor de slacht." (Jacobus 5:5, HTB).

O, het is voor de financieel rijke (christenen) de hoogste tijd om hun maskers af te doen en te huilen! The Blessing Bijbel zegt: "De rijke mensen onder u kunnen beter in huilen uitbarsten en jammeren over de ellende die hun te wachten staat." (Jacobus 5:1). Die ellende is niet alleen de angst voor dieven, oplichters en ontvoerders maar vooral voor het oordeel van de Levende God. The Blessing Bijbel zegt: "Uw zilver en goud zijn door roest aangetast. Die roest zal tegen u getuigen tegenover God en u zult erdoor worden verteerd als door een vuur. U blijft rijkdom verzamelen, terwijl de dag van het grote oordeel nabij is." (Jakobus 5:3). Wat een duidelijke taal die de rijken liever niet lezen. En om deze woorden proberen te omzeilen, voelen zij zich goed bij het geven van een fooi (Zie: Lucas 21:1-4). Het is voor de financieel rijke (christenen) de hoogste tijd om hun maskers af te doen en te huilen! Te huilen om te zien waar zij mee bezig zijn en wat de gevolgen zijn.

Op grond van de Bijbel geloof ik dat de ware christenen zich niet bezighouden met de zucht naar aardse rijkdom. Een ware christen heeft de Christus als voorbeeld en is een volgeling van Jezus Christus! En wat zei de Here Jezus tegen een rijke? Hij zei: "Als je volmaakt wil zijn, ga dan naar huis, verkoop alles wat je hebt en geef het geld aan de arme mensen. Dan zul je een schat in de hemel hebben. Kom dan hier en volg Mij." Toen de man dit hoorde, ging hij verdrietig naar huis. Want hij was erg rijk." (Mattheüs 19:21, 22, BB). En wat de Here daarna zei is heel erg voor de rijken. Hij zei: "Luister goed! Ik zeg jullie dat het voor rijke mensen moeilijk is om het Koninkrijk van God binnen te gaan." (Matteüs 19:23, BB). De woorden van Jezus Christus zouden toch alle rijken moeten wakker schudden! Als de rijken weten wat de Here Jezus gezegd heeft, dan is het: doen wat Hij zegt of Zijn woorden verwerpen. Het zeggen tegen Hem: "Here, Here" is niet genoeg. De Here zei: "Niet iedereen die tegen Mij zegt: 'Heer, Heer,' zal het Koninkrijk van God binnengaan. Alleen de mensen die mijn hemelse Vader willen gehoorzamen, mogen binnen komen." (Mattheüs 7:22, BB). Lees ook Mattheüs 25:31-46.

De tranen van de rijken zullen gedroogd worden, wanneer zij zich bekeren en niet alleen de woorden van de Here Jezus lezen en horen maar ook doen. Dan zullen zij op aarde betere vrucht voortbrengen in hun leven (Johannes 15:1-8). Zij zullen gezegend zijn als zij doen wat de eerste christenen deden (Handelingen 2:44, 45; 5:32-35).

En natuurlijk mogen mensen het financieel goed hebben om te voorzien in levensonderhoud en het betalen van de vaste lasten. Maar het verzamelen van schatten op aarde, het niet kunnen delen naar vermogen, de buiken vetmesten terwijl anderen in de kerk "droog brood eten" is niet wat Jezus Christus van Zijn volgelingen verlangt. Maar innerlijk rijk gezegend zijn zij, die de woorden van de Here Jezus lezen, horen en doen.