WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

GELOOF IN EEN DOORBRAAK

GELOOF IN EEN DOORBRAAK
Prediking door: Evangelist Sieberen voordewind

- Vandaag heb ik een speciale boodschap voor mensen die een nood hebben en een doorbraak nodig hebben. Een “DOORBRAAK” betekent volgens de website mijnwoordenboek.nl onder andere: “Belangrijke verandering” en: “Plotselinge vooruitgang.” Deze boodschap is dus speciaal voor iedereen die een belangrijke verandering en plotselinge vooruitgang nodig hebben.

- Misschien heb je een doorbraak nodig in je financiën, relatie, huwelijk, gezondheid, werkgelegenheid, enzovoort.

- Wat je nood ook is en hoe groot of klein je nood ook is: Geloof in een doorbraak! Ja, geloof dat de Levende God een doorbraak kan geven in de Naam van Jezus Christus!

- De inspiratie voor deze geloofsopbouwende boodschap haal ik uit de Bijbel, het Geschreven Woord van de Levende God.

- De Bijbel wordt ook wel het “Woord van God” genoemd, omdat de Levende God aan mensen de opdracht heeft gegeven om te schrijven. Als voorbeeld neem ik Jeremia. Hij was vervuld met Gods Geest (Zie: Jeremia 1:4-10). De Here sprak tot hem: "Zo zegt de Here, de God van Israël: Schrijf alle woorden die Ik tot u gesproken heb, in een boek..." (Jeremia 30:2), en: "Neem een boekrol en schrijf daarop al de woorden die Ik tot u over Israël, Juda en alle volken gesproken heb, sedert de tijd van Josia tot op heden." (Jeremia 36:2). Zo, heilige, Geestvervulde dienaren van de Levende God hebben zowel het Oude- als het Nieuwe Testament geschreven o.l.v. de Heilige Geest, de Geest der waarheid! De Bijbel is dus niet zomaar een boek maar hét Boek voor geloof en leven.

- De Bijbel zegt in Psalm 23 in de NBG51: "De Here is mijn herder, mij ontbreekt niets." Hoe makkelijk is het om te zeggen: "De Here is mijn herder, mij ontbreekt niets" als alles in je leven meezit. Je hebt een mooie auto, prachtig huis, voldoende geld om alle rekeningen te betalen, je hebt een baan die je altijd zou willen hebben, wat je wenst kun je kopen, het gaat goed met je relatie, je gezin, je familie en je gezondheid. Je voelt je sterk, enzovoort. Maar... heb je ook de moed om te zeggen: "De Here is mijn herder, mij ontbreekt niets" als je omstandigheden niet gaan zoals je graag zou willen? Kun je geloofstaal spreken terwijl je gezondheid tegenzit, je niet alle belangrijke rekeningen kunt betalen, het niet goed gaat met een dierbare van je of jezelf? Blijf je in alle omstandigheden geloven in de Levende God en dat Hij een doorbraak kan geven in de Naam van Jezus Christus?

- In de Bijbel lezen we over die geweldige gebeurtenis bij de Rode Zee, waar het volk van Israël een doorbraak nodig had.

- The Blessing Bijbel zegt in Exodus hoofdstuk 14:10: "'Toen de Israëlieten het enorme leger dat hen achtervolgde in de gaten kregen, brak grote paniek uit."

Ja, er kwam een moment in het leven van het Israëlische volk waarin hun toestand, menselijker wijze hopeloos was. Ze konden niet meer vooruit. Want voor hen was het water van de Zee. Ze konden niet meer naar links of rechts. En...ze konden ook niet meer terug, achteruit. Want daar kwam de vijand, de Egyptenaren om hen aan te vallen.

En misschien zit jij op dit moment ook in een situatie die volgens het denken"van vele mensen "hopeloos" is. Je staat als het ware met de rug tegen de muur en je kunt geen kant meer op. Je weet niet meer hoe je uit je moeilijkheden kunt komen. Je weet niet meer hoe je uit je geldproblemen kunt komen, of uit je relatieproblemen, of uit je gezondheidsproblemen of uit je problemen op school of werk. Je hebt het gevoeld dat je niet meer vooruit kunt, linksaf, rechtsaf, of achteruit. Je staat als het ware met de rug tegen de muur.

- Wat je nood ook is en hoe groot of klein je nood ook is; Wat gaat je nu doen? O, vele mensen die een nood hebben, en alleen zien op de omstandigheden. De Israëlieten zagen ook op de omstandigheden. En de Bijbel zegt in de NBG51: "Toen werden de Israëlieten zeer bevreesd..." (NBG1951). Ja, vele mensen zien op de problemen en worden bang. Ze zijn bang dat het niet meer goed komt. En misschien ben jij ook bang dat je niet meer uit je problemen komt. En dat is heel begrijpelijk.

- Het volk van Israël was bang en schreeuwden tot de Here. De Bijbel zegt in de NBG51: "'Toen Farao naderbij gekomen was, sloegen de Israëlieten hun ogen op, en zie, de Egyptenaren rukten achter hen aan. Toen werden de Israëlieten zeer bevreesd en schreeuwden tot de Here..."

- De Israëlieten waren zo bevreesd, omdat zij geloofden in een slechte afloop. Zij geloofden dat zij in deze situatie zouden sterven. In Exodus 14:11 staat geschreven: "...en zij zeiden tot Mozes: Waren er soms geen graven in Egypte, dat gij ons hebt meegenomen om te sterven in de woestijn? Wat hebt gij ons aangedaan door ons uit Egypte te leiden?"

- Misschien zit ook jij in een situatie waarin je angst voelt, omdat je gelooft dat het slecht met je zal aflopen. Je hebt misschien straatvrees. Als je op straat loopt voel je plotseling een enorme angst opkomen en ben je bang om te sterven. Misschien ben je bang dat je geen werk meer hebt, bang om alleen te zijn, bang om uit huis gezet te worden, bang om de rekeningen niet meer te kunnen betalen, of er is een andere angst. Angst is een slechte raadgever. Angst geeft een verlammend gevoel.

- De Israëlieten waren zo bang dat zij schreeuwden tot de Here. De Bijbel zegt: "Toen werden de Israëlieten zeer bevreesd en schreeuwden tot de Here..."

- Er zijn ook vandaag veel mensen die hardop of in hun denken, schreeuwen tot de Here. Als het niet goed gaat in hun leven of die van een dierbare, dan geven zij de Liefdevolle hemelse Vader de schuld. Zij vergeten dat we sinds de eerste zonde in een gebroken wereld leven. Zij vergeten dat in veel gevallen de mens direct of indirect de oorzaak is van het probleem. Denk maar aan mensen die ziek worden door vervuild water en vervuilde lucht.

- Er zijn mensen die zeggen: "Maar als God bestaat; Waarom zijn er dan oorlogen?" Als God vandaag alle oorlogen zou stoppen, dan is er morgen wel weer iemand die ruzie maakt en geweld gebruikt. Mensen zijn geen robotten. Mensen zijn met een vrije wil geschapen. Zij kunnen kiezen uit vrede of geweld.

- Er zijn mensen die zeggen: "Maar als God bestaat; Waarom is er dan armoede in de wereld?" Als God vandaag alle armoede zou stoppen, dan is er morgen wel weer iemand die zo gierig is dat hij of zij niet wil delen, waardoor de ander niets heeft. Er is genoeg geld in de wereld. Vele mensen hebben 100 duizend, miljoenen of meer op hun bankrekening staan. Mensen zijn met een vrije wil geschapen. Zij kunnen kiezen uit delen of vasthouden.

- De Liefdevolle Here God en hemelse Vader de schuld geven is het domste wat iemand kan doen. Als je fiets gestolen wordt, ga je toch ook niet tegen de politie zeggen: "God heeft mijn fiets gestolen." Geef NOOIT en NOOIT de Liefdevolle Here God de schuld van problemen.

- Even terug naar de gebeurtenis bij de Rode Zee. In de Bijbel lees ik dat er een man was die bij de Rode Zee precies hetzelfde probleem had als alle andere Israëlieten. Deze man zag niet op de omstandigheden. Zijn naam was en is: Mozes. O, hij had hetzelfde probleem als al die andere mensen. Maar Mozes verwachtte een wonder van de Levende God! The Blessing Bijbel zegt over Mozes in Hebreeën 11:27: "Want hij bleef standvastig, als ziende de Onzienlijke." Mozes zag niet op de omstandigheden. Mozes zag niet op de problemen. Mozes zag in geloof niet op een zichtbare beeld van hout, steen of goud. MOZES ZAG IN GELOOF OP DE ONZICHTBARE LEVENDE GOD BIJ WIE ALLES MOGELIJK IS! Mozes geloofde in een Goddelijke doorbraak!

- Hij geloofde in een wonder van de Levende God. En een wonder is datgene wat The Blessing Bijbel zegt in Lucas 18:27. Daar staat geschreven: "Wat bij de mensen niet kan, kan wel bij God."

- Wat je nood ook is en wat mensen ook tegen jou gezegd hebben; Geloof het Woord van de Levende God! The Blessing Bijbel zegt: "Wat bij de mensen niet kan, kan wel bij God." Geloof deze woorden van Jezus Christus! Hij sprak de waarheid. Geloof de waarheid.

- En als je gelooft in de woorden van Jezus Christus; spreek uit wat je gelooft. Doe wat Mozes deed; GELOOF wat Gods Woord zegt en SPREEK positief geloof.

- In geloof zei Mozes: "Vreest niet, houdt stand, dan zult gij de verlossing des Heren zien, die Hij u heden (dat is vandaag!) bereiden zal." (NBG1951). Wat een geloofstaal! Voordat Mozes een wonder zag sprak hij woorden van geloof. Hij geloofde dat God de verlossing zou geven.

En na het uitspreken van zijn geloof, lezen we in vers 15 en 16 (HSV): "Toen zei de Heere tegen Mozes: Wat roept u tot Mij? Spreek tot de Israëlieten en zeg dat zij opbreken. En u, hef uw staf op, strek uw hand uit over de zee en splijt hem doormidden, zodat de Israëlieten door het midden van de zee op het droge kunnen gaan." En Mozes geloofde wat God zei en hij gehoorzaamde. Het gevolg was dat de Levende God een wonder voor de Israëlieten deed. De Bijbel zegt in Exodus 14:21-22: "Toen strekte Mozes zijn hand uit over de zee, en de Heere liet de zee die hele nacht wegvloeien door een krachtige oostenwind. Hij maakte de zee droog, en het water werd doormidden gespleten. Zo gingen de Israëlieten midden in de zee op het droge. Het water was voor hen aan hun rechter- en linkerhand een muur." (HSV). De Levende God deed een wonder voor de Israëlieten. Ja, de Here God gaf hen een DOORBRAAK! Hij baande een weg waar geen weg was! En de vijanden verdwenen.

- De Bijbel zegt in Hebreeën 11:29 (NBG51): "Door het geloof zijn zij door de Rode Zee gegaan als over droog land, terwijl de Egyptenaars, toen zij het ook beproefden, verzwolgen werden."

- GELOOF is nodig om van de Levende God te ontvangen in de Naam van Jezus. Geloof is de voorwaarde!

- The Blessing Bijbel zegt in Hebreeën 11:6: "Maar als iemand niet gelooft, kan God niet tevreden over hem zijn. Wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en beloont wie Hem zoeken." Er staat geschreven: "...MOET GELOVEN..."

- The Blessing Bijbel zegt in Marcus 11:24: "Wat je in het gebed ook vraagt, je krijgt het als je gelooft dat je het al ontvangen hebt." Er staat geschreven: "...ALS JE GELOOFT..." Eerst geloven en dan zien! Eerst geloven in een doorbraak en dan zien! Mozes geloofde in een doorbraak, in een wonder en daarna gaf de Here God op Zijn tijd en wijze een doorbraak, een wonder!

- GELOOF GODS WOORD! Het Woord van God is niet het probleem maar hoe de mens reageert op Zijn Woord!HERHAAL: Het Woord van God is niet het probleem maar hoe de mens reageert op Zijn Woord! Mozes geloofde in de Levende God, Mozes geloofde het Woord en de Levende God en God gaf een doorbraak! God gaf een “Belangrijke verandering” en: “Plotselinge vooruitgang.”

En ook in deze tijd kan de Levende God een DOORBRAAK geven in de situatie die menselijker wijze hopeloos is. De Bijbel zegt in Marcus 10:27 (NBG1951): “Bij mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God.” Wat is mogelijk bij de Levende God? De Bijbel zegt: “...alle dingen...” In The Blessing Bijbel staat geschreven: “Maar bij God is alles mogelijk.” Zie daarom in geloof niet op de omstandigheden maar op de grootheid van de Levende God, Die een DOORBRAAK kan geven.

De basis Bijbel zegt in Psalm 72:18: “Prijs de Heer God, de God van Israël. Hij alleen doet wonderen.”

- Mozes kreeg van God de opdracht: "En u, hef uw staf op, strek uw hand uit over de zee en splijt hem doormidden." Hij geloofde het Woord van God en deed wat God hem opgedragen had. Het is belangrijk om te geloven in de Levende God. Het is belangrijk om te geloven dat God een doorbraak kan geven in de Naam van Jezus Christus. En het is belangrijk om te doen wat de Here God gezegd heeft.

LEES DE BIJBEL, GELOOF DE BIJBEL EN DOE WAT DE BIJBEL ZEGT.

- Om een DOORBRAAK te ontvangen van de Levende God in de Wonderbare Naam van Jezus, is het belangrijk om te luisteren naar de Stem van Here God:

1) Hij kan een doorbraak geven via persoonlijk gelovig gebed in de Naam van Jezus. De Bijbel leer ons in Johannes 16:23-26 om te bidden tot de Levende God in de Naam van Jezus. De Bijbel leert ons in 1 Johannes 5:14 en 15 om vrijmoedig te bidden. De Bijbel leert ons in Marcus 11:24 dat geloof nodig is als je bidt.

2) Hij kan een doorbraak geven via de Goddelijke kracht en autoriteit van Zijn dienstknechten. (Zie Handelingen 3:1-10).

3) Hij kan een doorbraak geven via andere wegen. We hoeven de Here niet te vertellen hoe Hij een doorbraak kan geven. Wij hoeven daar niet over te piekeren. De Here weet wat het beste is voor Zijn kinderen.

4) Het is belangrijk om naar de wil van de Levende God te bidden. De Basis Bijbel zegt in 1 Johannes 5:14 en 15: "We kunnen zonder vrees naar Hem toe gaan, vol vertrouwen dat Hij ons antwoordt als we Hem om iets bidden waar Hij het mee eens is. En als we weten dat Hij al onze gebeden beantwoordt, weten we dat we krijgen waar we Hem om hebben gevraagd." De Levende God hoort ieder gebed dat naar Zijn wil is! We kunnen weten wat de wil van de Here God is door de Bijbel te lezen. Lees de Bijbel en bidt in geloof naar de wil van God.

- The Blessing Bijbel zegt in Efeziërs 3:20: "God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen."

- Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. De tegenwoordige hemel en de tegenwoordige aarde waren er niet meer, en ook de zee was verdwenen. 2Ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel naar beneden komen, bij God vandaan. Zij zag er feestelijk uit, als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor de bruidegom en hem opwacht. 3Ik hoorde een luide stem vanaf de troon zeggen: ‘Gods woonplaats is nu bij de mensen, Hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij hen zijn. 4Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen. Er zal geen dood meer zijn, geen verdriet, geen rouw of pijn, want die dingen horen bij de oude wereld die voorbij is.’ 5Hij die op de troon zat, zei: ‘Ik maak alles nieuw.’ En Hij zei tegen mij: ‘Schrijf het allemaal op, want wat Ik zeg, is waar en betrouwbaar.