WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

EEN GEKRUISIGDE CHRISTUS

EEN GEKRUISIGDE CHRISTUS
Column: Sieberen Voordewind

De Bijbel zegt: “Immers, de Joden verlangen tekenen en de Grieken zoeken wijsheid, doch wij prediken een gekruisigde Christus, voor Joden een aanstoot, voor heidenen een dwaasheid…” (1Korintiërs 1:22 en 23, NBG51).

Ook in deze tijd zijn er mensen die tekenen, ja bovennatuurlijke tekenen willen zien en wijsheid willen horen. The Blessing Bijbel zegt over de wijsheid van mensen: “De wijsheid van deze wereld is voor God immers dwaasheid!” (1Korintiërs 3:19A). Ware wijsheid is te vinden in de Bijbel. En of mensen nu tekenen willen zien en/of wijsheid willen horen van mensen; Er zijn gelukkig christenen die een “gekruisigde Christus” prediken. Voor veel mensen is dat een aanstoot en dwaasheid maar gezegend zijn zij die de Bijbelgetrouwe prediking geloven.

De Here Jezus, dé Christus kwam niet naar deze wereld om te heersen maar om te dienen. Hij kwam ook niet om een prachtig en financiële rijke leven te hebben. De Bijbel zegt in Jesaja 53:7, NBG51: “Hij werd mishandeld, maar hij liet zich verdrukken en deed zijn mond niet open; als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open.” En Hij werd aan een kruis op Golgotha om onze overtredingen doorboord, “om onze ongerechtigheden verbrijzeld…” zoals je kunt lezen in Jesaja 53.

Ja, voor jou en mij heeft Jezus Christus vreselijk geleden. Voor jou en mij werd Hij aan een kruis genageld. Zijn handen en voeten werden doorboord, waardoor er nog meer bloed vloeide dan er al uit Zijn wonden kwamen. Uiteindelijk stierf Hij maar gelukkig stond Hij op uit de dood en leeft. Volgens Johannes 14:19 heeft de Here Jezus eens gezegd: “…want Ik leef en gij zult leven.” Ja, door Jezus Christus is het mogelijk om te leven, ja eeuwig te leven.

De Bijbel zegt in Johannes 3:16: “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.” Wat een geweldige woorden! Geloof in Jezus Christus. Geloof dat Hij gekruisigd werd voor al je zonden. Geloof dat Jezus ook voor jou stierf. Geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood en leeft. Ja, geloof wat de Bijbel zegt. Wacht niet langer maar geef je hart, je leven aan Jezus Christus en volg Hem. Je leven zal hierdoor niet meer hetzelfde zijn maar als een nieuwe schepping mag je echt leven. Amen.