WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

VERGEVING ONTVANGEN EN GEVEN

VERGEVING ONTVANGEN EN GEVEN
Column door Sieberen Voordewind

Jezus Christus zei eens, dat er mensen waren die financiële schulden bij de koning hadden. Op een dag wilde de koning het geld terug hebben.

Zo werd er een man bij de koning gebracht, die hem vele miljoenen schuldig was. Deze man kon die hoge schuld niet betalen.
Op een gegeven moment kreeg de koning medelijden met de man. Hij liet hem vrij en zei dat hij die miljoenen schuld niet meer terug hoefde te betalen.

De man was vrij van zijn schuld en ging weg. Toen de man buiten was, zag hij iemand die een kleine financiële schuld bij hem had. The Blessing Bijbel zegt: “Hij greep hem bij de keel en eiste zijn geld onmiddellijk terug. De ander viel voor hem neer en smeekte: “Geef mij uitstel. Dan zal ik alles terugbetalen.” Maar de man wilde niet wachten en liet hem gevangen zetten, tot hij zijn schuld volledig zou hebben betaald.

Enkele andere mensen die het zagen, vonden dit verschrikkelijk. Ze gingen naar de koning toe en vertelden hem wat zij gezien hadden. De koning liet de man bij zich roepen en zei: “Ondankbare hond! Ik heb u die enorme schuld kwijtgescholden, omdat u mij erom had gesmeekt. Moest u dan geen medelijden hebben met die ander, zoals ik medelijden heb gehad met u?” De koning was woedend en stuurde hem naar de folterkamer. Daar moest hij blijven tot de laatste cent betaald was. Zo zal mijn hemelse Vader ook met u doen als u uw broeders niet van harte vergeeft wat zij u hebben aangedaan." Mattheüs 18:23-35.

O, er zijn mensen die vergeving van de Here God hebben ontvangen en vrij van alle schuld zijn maar een ander niet willen vergeven. De Basis Bijbel zegt in Kolossenzen 3:13: “Vergeef elkaar als je iets tegen elkaar hebt. Net zoals Christus jullie vergeven heeft, moeten jullie ook elkaar vergeven.” De opdracht die in de Bijbel staat is: Vergeef. De Bijbel zegt: “…moeten jullie ook elkaar vergeven.” Er staat niet dat je “mag” maar “moet” vergeven. Waarom moet je vergeven? De Bijbel zegt: “Net zoals Christus jullie vergeven heeft, moeten jullie ook elkaar vergeven.” Het is toch niet eerlijk als iemand vergeving ontvangt maar een ander niet wil vergeven? Vergeving schenken is een opdracht! De Basis Bijbel zegt in Efeziërs 4:32: "Vergeef elkaar, net zoals God jullie in Christus heeft vergeven."

De Basis Bijbel zegt in Marcus 11:25 en 26: “En als je gaat bidden en je bent nog boos op iemand, vergeef hem dan eerst. Want dan vergeeft je hemelse Vader jou ook. Maar als je niet vergeeft, zal je hemelse Vader jou ook niet vergeven.” Vergeving ontvangen en vergeven gaan hand in hand. En vergeving ontvangen en geven brengt heling, innerlijke rust en ontspanning. Amen.