WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

GOD GENEEST ALTIJD

GOD GENEEST ALTIJD
Column: Sieberen Voordewind

De Levende God geneest Zijn kind altijd! Maar niet altijd op de tijd, plaats en manier zoals een mens dat wil. Een mens kan willen en verlangen maar God heeft het laatste woord.

The Blessing Bijbel zegt in Spreuken 29:26: “… maar de HERE heeft het laatste woord.” Niet een mens maar de Here!

En The Blessing Bijbel zegt in Spreuken 16:9: “Een mens bepaalt in zijn hart wat hij wil doen, maar de Here heeft het laatste woord.”

Niet een mens maar de Here God heeft het laatste woord! Ook wat betreft Goddelijke genezing, is het de Here God die het laatste Woord heeft! Wat een mens ook wil en met hoeveel bijbelteksten een mens ook komt; De Here heeft het laatste Woord. En Hij maakt uiteindelijk de beslissing wat Hij wel en niet toelaat.

De Basis Bijbel zegt in Job 36:22: “God doet wat Hij wil. Wie is zo machtig als Hij?” Geen mens is źo machtig als de Levende en Ware God!

En de Basis Bijbel zegt in Numeri 23:19: “God is niet zoals de mensen. Mensen liegen, maar God liegt nooit. Mensen veranderen van gedachten, maar God doet altijd wat Hij zegt. Hij houdt Zich altijd aan wat Hij heeft beloofd.”

Ja, de Here doet wat Hij beloofd heeft! Dat doet Hij op Zijn tijd en Zijn manier. In het licht van de hele Bijbel geloof ik dat de Here God het toeliet dat de bloedvloeiende vrouw op de tijd en manier waarop zij in geloof handelde genezing ontving (Marcus 5:25-34).

De Levende God die eens zei: “… want Ik, de Here, ben uw Heelmeester…” (Exodus 15:26), is ook de machtige God die besloot dat koning Hizkia nog vijftien jaar langer mocht leven (2 Koningen 20:5, 6) in plaats van bijvoorbeeld 35 jaar.

Naast andere gebeurtenissen in de Bijbel, blijkt ook uit dit voorbeeld dat de Here God het laatste woord heeft! De Here God geneest Zijn kind altijd maar wel op Zijn tijd en wijze! Is het niet in het huidige lichaam, in de dat de mens op aarde leeft, dan wel daarna.

De dag komt waarop Openbaring 21:4 in vervulling zal gaan. De EBV24 Bijbel zegt: “Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en door Hem zal er voortaan geen dood en geen verdriet of geklaag of ziekte meer zijn.” Wat een heerlijke belofte! Amen.