WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

ONTHULLING VAN EEN GROOT GEHEIM

ONTHULLING VAN EEN GROOT GEHEIM
Online overdenking door evangelist Sieberen Voordewind

Vandaag ga ik het hebben over het onderwerp: "Onthulling van een groot geheim." Als je van het horen van het onthullen van een geheim houdt, dan is dit je kans. Zo; ga als het mogelijk is er goed bij zitten en houdt je goed vast met je oren goed geopend.

Als dienstknecht van de Levende God kom ik NIET met een roddel, want The Blessing Bijbel zegt in 1 Petrus 2:1: "Bevrijd u van alle gevoelens van haat en bedrog. Het moet afgelopen zijn met schijnheiligheid, jaloezie en roddel!" En in Leviticus 19:16 staat geschreven: "Roddel niet." Zo; ik kom niet met een roddel.

Wat ik wel doe, staat geschreven in Zacharia 8:16. The Blessing Bijbel zegt: "Dit is wat ú moet doen: spreek de waarheid tegen elkaar..." Ja, als ik het heb over "Onthulling van een groot geheim" dan kom ik niet met een roddel, kwaadsprekerij en leugen maar met de waarheid. Volgens Johannes 18:38 vroeg Pilatus aan Jezus Christus: "Wat is waarheid?" De NBG51 Bijbel zegt in Psalm 119: "Heel Uw Woord is de Waarheid." Deze boodschap, de "Onthulling van een groot geheim" kan getoetst worden aan wat de Bijbel zegt.

De Bijbel onthult een groot geheim, een grote geheimenis. De NBG51 Bijbel zegt Efeziërs 5:32: "Dit geheimenis is groot." In deze boodschap zal ik vanuit de Bijbel dit grote geheimenis onthullen. De NBG51 Bijbel zegt in Efeziërs 5:22: "Dit geheimenis is groot, doch ik spreek met het oog op Christus en [op] de gemeente." In The Blessing Bijbel staat geschreven: "Dit is een diep geheimenis, maar ik zeg het om duidelijk te maken wat voor verhouding tussen Christus en zijn Gemeente bestaat."

De onthulling van een groot geheim heeft te maken met Jezus Christus en Zijn gemeente. Het gaat om de "verhouding tussen Christus en zijn Gemeente."

Om deze verhouding duidelijk te maken, geeft de Bijbel het aardse huwelijk tussen man en vrouw als voorbeeld. Om het zo duidelijk mogelijk te maken, zal ik vertellen wat er in de Basis Bijbel staat geschreven.

Hier volgen de feiten uit Efeziërs hoofdstuk 5.

1) De Basis Bijbel zegt: "Want de man is het hoofd van zijn vrouw, net zoals Christus het Hoofd is van zijn gemeente. Hij zorgt voor zijn Lichaam."

2) De Basis Bijbel zegt: "Net zoals de gemeente in alles Christus dient, moet ook de vrouw haar man in alles dienen."

3) De Basis Bijbel zegt: "Mannen, houd op dezelfde manier van je vrouw als dat Christus van zijn gemeente houdt. Hij heeft Zichzelf voor de gemeente opgeofferd!"

4) De Basis Bijbel zegt: "Hij heeft de gemeente schoongewassen door haar te baden in het woord. Zo kon de gemeente zijn eigendom worden."

5) De Basis Bijbel zegt: "En nu kan de gemeente zonder één enkele vlek of rimpel stralend vóór Hem staan. Zo is de gemeente helemaal zuiver."

6) De Basis Bijbel zegt: "Op diezelfde manier moet ook elke man van zijn vrouw houden. Hij moet van haar net zoveel houden als van zichzelf."

7) De Basis Bijbel zegt: "Er staat in de Boeken, dat een man en zijn vrouw samen één zijn: "Daarom zal een man weggaan bij zijn vader en zijn moeder en van zijn vrouw houden en trouw aan haar zijn. Vanaf dat moment zijn ze één geheel." Dat heeft een verborgen betekenis. Ik zeg jullie dat het hier gaat over de eenheid van Christus en zijn gemeente."

In Efeziërs 5 wordt het aardse huwelijk vergeleken met Jezus Christus en Zijn gemeente. Veel mensen noemen Zijn gemeente; de kerk. De Bijbel is heel duidelijk. Het gaat niet om een leger, stichting, organisatie of ministry maar om de gemeente. Jezus Christus heeft Zijn leven op het kruis van Golgotha gegeven voor de gemeente. Iedereen die in Jezus Christus gelooft en Hem aanneemt in zijn of haar leven en Hem volgt, die behoort tot de gemeente van Jezus Christus.

En eens zal de gemeente als een bruid worden voorgesteld aan Jezus Christus. Dat kun je lezen in Openbaring 19:6 tot en met vers 10. The Blessing Bijbel zegt in vers 7 en 8: "Laten wij blij zijn en juichen en Hem eren, want de tijd van de bruiloft van het Lam is aangebroken en zijn bruid staat klaar. Zij mocht een kleed van schitterend wit linnen aantrekken. Dat fijne linnen staat voor de goede daden van de gelovigen."

Over "de goede daden van de gelovigen" zei Jezus Christus in Mattheüs 7:21 volgens The Blessing Bijbel: "Niet alle mensen die Here tegen Mij zeggen, komen in het hemelse Koninkrijk. Want daar komt u alleen als u doet wat mijn hemelse Vader wil." En wat de wil van de Here God is, kun je lezen in de Bijbel. Lees de Bijbel, geloof de Bijbel en doe wat de wil van Here God is.

De wil van God is: heiliging. De NBG51 Bijbel zegt in 1 Thessalonicenzen 4:3: "Want dit wil God: uw heiliging..." Ja, het is Zijn wil dat de gemeente van Jezus Christus een heilige levenswandel heeft, om eens zonder vlek en rimpel te verschijnen op die grote dag, waarop de gemeente als een bruid aan Christus wordt voorgesteld.