WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

GOD LUISTERT NIET NAAR IEDEREEN

GOD LUISTERT NIET NAAR IEDEREEN
Column: Sieberen Voordewind

Er zijn mensen die geloven dat de Levende God niet naar hun gebed luistert. Dit kan niet waar zijn maar ook wel. Ja, de Here God luistert niet naar iedereen. Dit is niet wat ik heb verzonnen maar dit is wat we lezen in de Bijbel.

De Basis Bijbel zegt in Jesaja 59:2B: “Omdat jullie niet naar Hem luisteren, luistert Hij niet naar jullie.” In de NBG1951 staat geschreven: “…maar uw ongerechtigheden zijn het, die scheiding brengen tussen u en uw God, en uw zonden doen zijn aangezicht voor u verborgen zijn, zodat Hij niet hoort.”

Zonde is verschrikkelijk. Zonde is niet doen wat de Levende God zegt. En in de Bijbel staat geschreven wat de wil van de Levende God is. In de Bijbel staat geschreven: “Want dit wil God: uw heiliging…” (1 Thessalonicenzen 4:3, NBG51). 

Heilig leven in een wereld vol onreinheid is mogelijk door 1) heilig te willen leven en 2) de kracht van de Heilige Geest. 

Ongehoorzaamheid aan God, onheilig leven, brengt scheiding tussen de onreine mens en de heilige Levende en Ware God. Gehoorzaamheid aan God, heiliging neemt die scheiding weg. En de Here God luistert naar de bidder als die scheiding weg is. 

Over gebed en gehoorzaamheid zei de Eniggeboren Zoon van God eens volgens de VensterBijbel: “Als jullie in Mij blijven en mijn woorden in jullie blijven, kunnen jullie vragen wat jullie maar willen en jullie zullen het ontvangen.” Johannes 15:7.

Het gaat in deze tekst om de zegen van een heilig leven, doen wat de Here God zegt, doen wat Zijn Eniggeboren Zoon gezegd heeft. O, het is ook waar dat er één gebed van een zondaar is waar de hemelse Vader altijd naar luistert. Dat is het gebed waarin een zondaar oprecht om vergeving vraagt en Jezus wil volgen (Zie: Lucas 18:13 en 14).

Wil jij bidden tot de Levende God in de Naam van Jezus? Wil jij dat Hij ook het gebed van jou hoort? Doe wat de wil van de Ware en Levende God is. En weet dat Hij ook het oprecht gebed van jou hoort, wat je ook voelt. Amen.