WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

ÉÉNHEID ONDER CHRISTENEN

ÉÉNHEID ONDER CHRISTENEN
Column: Sieberen Voordewind

Jezus Christus zei eens tegen Zijn hemelse Vader: “Ik vraag U, Vader, of zij net zo één mogen zijn als U en Ik.” Je kunt dit lezen in Johannes 17:21A in The Blessing Bijbel.

De Here Jezus vroeg Zijn hemelse Vader om éénheid tussen Zijn volgelingen.

In navolging van de Christus is het noodzakelijk dat Zijn volgelingen die in deze tijd leven, dit gebed bidden.

Want als we eerlijk zijn, dan zien, lezen en horen we dat er veel verdeeldheid is onder mensen die claimen een christen te zijn. De één denkt een beter christen te zijn dan de ander.

Er worden discussie gevoerd over Bijbelse onderwerpen, waarbij menigmaal harde woorden vallen. De één vindt dat hij of zij het beter weet dan de ander. Als snel vallen er te snel oordelen zoals: “Die is een dwaalleraar” en: “Die is van de duivel.”

Ja, helaas is er door de jaren heen veel verdeeldheid, haat, nijd, twist (1 Korintiërs 3:3) en jaloezie (Galaten 5:26, BB) onder mensen die zeggen een “christen” te zijn. 

We zien in ons land meer verschuivingen, dat mensen van de ene naar de andere kerk gaan, dan dat er gemeentegroei is vanuit wat ik noem: “Eerlijke evangelisatie” (Lees: Romeinen 15:20, NBG51).

Kerken moeten niet vollopen met gelovigen uit andere kerken maar zij moeten vollopen met zondaren die zich bekeerd hebben!

O, er zijn mensen die zo teleurgesteld zijn dat zij geen macht in een gemeente of kerk krijgen, dat zij een eigen groep, kerk of stichting beginnen, in de hoop om andere gelovigen achter zich aan te krijgen.

En vele gelovigen streven naar de beste christen te zijn, de grootste zalving te hebben, de meeste wonderen te verrichten, de grootste kerk te hebben en de beste profetieën uit te spreken. Ja er zijn gelovigen die hun tijd en energie stoppen in het zijn van de beste, de grootste, de meeste en de krachtigste (Lees: Lucas 9:46-48).

Daarbij vinden velen dat zij het recht hebben om gelovigen uit andere kerken en gemeenten te roven (Lees: Johannes 10 en Titus 3:10).

De ware geestelijke christen doet niet mee met al deze verkeerde dingen, maar wil in navolging van de Christus, de ander dienen en de voeten van de ander wassen (Johannes 13:12-17).

De ware geestelijke christen bidt in geloof om éénheid onder christenen en zet zich in om die éénheid te bewaren.

Volgens The Blessing Bijbel heeft Jezus eens gezegd: “Niet alle mensen die Here tegen Mij zeggen, komen in het hemelse Koninkrijk. Want daar komt u alleen als u doet wat mijn hemelse Vader wil.” (Mattheüs 7:21).

Laten we in geloof en vanuit Gods liefde en kracht de éénheid onder de christenen bewaren. Dán zullen we opvallen, “ het zout der aarde zijn” (Mattheüs 5:13) en vele mensen zullen zeggen: “Ik wil hebben, wat zij ook hebben. Ik wil ook een christen zijn.”