WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

ONZICHTBAAR EN ZICHTBAAR

COLUMN:
ONZICHTBAAR EN ZICHTBAAR
Tekst: Sieberen Voordewind

We leven in een wereld met veel onzichtbare vijanden. Er zijn niet alleen boze geesten maar ook virussen. Door een virus kan een sterk mens niet meer een trap oplopen. Zo wordt wat zomaar voor het menselijk oog onzichtbaar is, toch zichtbaar.

En er is Één die ook onzichtbaar is maar niet schadelijk is. Hij geeft innerlijke vrede, rust en blijdschap. Zijn Naam is Jezus Christus! Hij werd zichtbaar door op aarde via een mens te komen. Hij kwam in een wereld vol duisternis van negativiteit, onderdrukking en onrecht.

De Bijbel zegt in Mattheüs 4:16: “…het volk, dat in duisternis gezeten is, heeft een groot licht gezien…” Jezus Christus kwam als het ware Licht in de duisternis. De Bijbel zegt in Johannes 8:12: “Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.”

Ondanks alle negativiteit, onderdrukking en onrecht om Zich heen, bracht Hij als het ware Licht: goed nieuws en positief geloof. Ook wij leven in een wereld vol duisternis, onderdrukking en onrecht maar ook in deze tijd is er goed nieuws. Dat goede nieuws is, dat Jezus Christus, de Eniggeboren Zoon van de levende God leeft. Ja Hij is voor het menselijke oog tot nog toe onzichtbaar. Maar Hij leeft en is met al Zijn volgelingen.

De Here Jezus heeft eens gezegd volgens Mattheüs 28:20: “En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.” Ja, Hij is alle dagen met Zijn volgelingen. Daarom hoef je niet bang te zijn als Hij met je is. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor zichtbare en onzichtbare vijanden.

En ben je nog niet Zijn volgeling: Geloof in Jezus Christus. Heb oprecht berouw van je zonden, verteld Hem je zonden, vraag Hem om vergeving en dank Hem voor vergeving. Laat de Here Jezus toe in je hart en volg Hem. Dan komt ook het Ware Licht, Jezus in jou en wordt Hij voor anderen zichtbaar door je nieuwe manier van leven. Amen.