WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

DE BESTE VERTROOSTING

DE BESTE VERTROOSTING
Column: Sieberen Voordewind

Het is geweldig en noodzakelijk dat er mensen zijn die anderen naar hun vermogen bezoeken ontvangen en aandacht geven om te helpen, bemoedigen, vertroosten, begeleiden, een hand vast te houden, een luisterend oor bieden en advies te geven, vanuit een oprecht en liefdevol hart. Bij de ander zijn is vaak al genoeg en kan meer zeggen dan woorden.

De meest zuivere liefde die een mens voor de medemensen kan ontvangen, wordt gegeven door de Heilige Geest. Lees in de Bijbel: Romeinen 5:5 en 1Korintiërs 13.

Maar hoe geweldig en noodzakelijk het ook is om er voor een ander te zijn; de diepste vertroosting kan alleen de Heilige Geest geven. Hoe geleerd iemand ook is om anderen te helpen; de diepste en beste vertroosting kan alleen de Liefdevolle hemelse Vader door de Heilige Geest geven. Er is geen mens in deze wereld die een ander hetzelfde of iets beters kan geven, dan wat de Liefdevolle hemelse Vader door de Heilige Geest kan geven in de Naam van Jezus. Een mens kan van buitenaf iets bieden maar de Heilige Geest kan diep in de mens Zijn vertroostend werk geven.

Jezus Christus zei over het ontvangen van de Heilige Geest: “En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar gij kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.” (Johannes 14:16 en 17).

Ja, de Heilige Geest die bij en in de volgeling van Jezus Christus is, Die geeft de beste vertroosting. En wie vertroost is door de Heilige Geest, die kan een ander vertroosten. Daarover zegt The Blessing Bijbel: “Hij troost ons en geeft ons nieuwe moed in alle ontberingen en beproevingen. Hij doet dat, opdat wij anderen kunnen troosten en bemoedigen.” (2Korinthiërs 1:4). Wat geweldig! En dit is niet zweverig maar nuchtere waarheid! De Bijbel zegt: “Heel uw woord is de waarheid.” (Psalm 119:160). Ja, ik kom met Gods dierbaar Woord en niet met wijsheid en inzicht van een mens. Ik kom ook niet met fanatisme en extremisme. Ik doe een beroep op de vrijheid van meningsuiting en kom met het Woord van de Levende God, de liefdevolle hemelse Vader, die machtig is om de diepste wond te helen, elke traan te drogen en de beste vertroosting kan geven in de Naam van Jezus. Amen.