WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

HET LAATSTE KERSTFEEST

HET LAATSTE KERSTFEEST
Column: Sieberen Voordewind
December

Voor lange tijd vieren vele mensen elk jaar over de hele wereld op hun eigen manier het beroemde kerstfeest. De één viert dat feest bijvoorbeeld met een heerlijke maaltijd en een ander moet het doen met een sneetje brood. Het kan zijn dat degene die het kerstfeest noodgedwongen viert met een sneetje brood van binnen gelukkiger is dan degene die aan een rijk gedekte tafel zit. Er zijn mensen die met de kerstdagen nuchter zijn en er zijn mensen die de dagen dronken of stoned doorkomen. Tussen de uitersten zitten legio voorbeelden. En op vele scholen en in vele kerken wordt over Gods liefde en Zijn Eniggeboren Zoon Jezus Christus gesproken. Het is dan altijd maar weer afwachten of de toehoorders het evangelie aannemen en een volgeling van Jezus Christus worden, of dat zij hun hart toesluiten en verwerpen wat zij gehoord hebben. En wie geen kerstfeest viert om wat voor reden ook, wordt er wel mee geconfronteerd met de kerstspullen, kerstlekkernijen en kerstmuziek in de winkels en op televisie. 

Of je nu wel of geen kerstfeest viert en of je nu wel of niet met kerstfeest geconfronteerd wordt: de dag komt waarop de volgelingen van Jezus Christus niet langer het kerstfeest zullen vieren of daarmee op welke wijze ook geconfronteerd worden. Op die dag zal het Ware Licht in de duisternis zichtbaar verschijnen. De Bijbel zegt in Handelingen 1:11b: "Deze Jezus, die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze wederkomen..." Wat alle mensen op deze aarde wel of niet geloven en wel of niet doen: De belofte in de Bijbel is dat Jezus Christus "...ZAL... WEDERKOMEN..." Niet misschien maar zal wederkomen. En de Bijbel zegt in 1 Thessalonicenzen 4:16 en 17: "...want de Here zelf zal op een teken bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan; daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht, en zo zullen wij altijd met de Here wezen." 

Wat geweldig nieuws voor de volgelingen van Jezus Christus! Wat een troost voor de christenen die verdriet hebben, die ziek zijn, die pijn hebben en die om hun geloof in Christus vervolgd, verdrukt, gevangen en gemarteld worden! Wat een heerlijke dag om naar uit te zien! Ja, het beste komt nog voor de volgelingen van Jezus Christus. En ben je nog niet Zijn volgeling? Geloof in Hem, zoals de Bijbel zegt in Johannes 3:16. Neem Hem in je leven aan, zoals er staat geschreven in Johannes 1:12 en... VOLG HEM!

ALS JE TIJD HEBT, BEZOEK DAN OOK DE PAGINA: BOEKEN