WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

HET MEER VAN GALILEA 2018

Tekst en foto’s: Sieberen Voordewind

HOLLANDSCHEVELD – Op Hemelvaartsdag was het op Recreatieterrein Schoonhoven in Hollandscheveld een andere dag als alle andere dagen. Waar op het strand badgasten lagen, stonden nu onder andere huisjes van hout met piepschuime muren en houten bankjes.
Voor de negende keer werd Het meer van Galilea georganiseerd door de stichting Burning Heart uit Hollandscheveld. Met het decor ging de organisatie terug in de tijd dat Jezus Christus op aarde was. Wat betreft de opkomst, viel die volgens een verkeersregelaar die bij de ingang van de parkeerplaats, wat tegen. Misschien speelde de kou daar een rol in.

Maar voor de vele mensen die wel kwamen, was er naast het evangelie met muziek, zang en prediking, allerlei dingen te bezichtigen. Zo lagen er verschillende vissersbootjes aan de waterkant en stonden er huisjes en kraampjes.

Bij kraampjes kon men muntjes kopen voor €1,25 per muntje en voor de inwendige mens waren er allerlei lekkernijen te koop en wel en geen alcoholische dranken. En waar je ook liep, overal kwam je figuranten tegen in mooie nagemaakte kleding uit die tijd.

Er was veel te zien en te horen. En als je even uit de drukte wilde, kon je bij een steiger in een boot om het “meer” op te gaan. Bij het mooie gebouwde paleis, waar te luisteren was naar zang, muziek en predikingen, stonden verschillende borden met evangeliserende borden.

Bij het steeds meer ondergaan van de zon, brachten de fakkels en lampen een mooie en gezellige sfeer. 


DE TEKST EN FOTO'S STAAN OOK OP:
De website van: De Hoogevener
(https://dehoogevener.nl/het-meer-van-galilea-2018/)